[ Kamiano ]

Kamiano in Antwerpen bestaat al ruim 20 jaar. Mensen die het nodig hebben krijgen er een maaltijd, maar ook een warm welkom. In Kamiano is de arme in de eerste plaats een mens.

Weight: 
8

Kamiano is een initiatief van Sant’Egidio, een christelijke lekengemeenschap die actieve leden heeft in meer dan zeventig landen. Kamiano bestaat al ruim 20 jaar. In de loop der jaren kwamen er duizenden mensen in nood over de vloer. Wekelijks geeft deze organisatie meer dan duizend maaltijden. Naast Kamiano in Antwerpen zijn er nu ook restaurants in Brussel en Luik actief. De werking is gaandeweg sterk uitgebreid. Mensen in nood kunnen er 7 dagen op 7 terecht. Kamiano is nu ook iedere ochtend open voor acute opvang en begeleiding, ontbijt en lunch, administratieve hulp, medische eerstelijnszorg, douches, kleren wassen enz. Daar zorgt een kleine ploeg professionelen voor, samen met heel wat enthousiaste vrijwilligers.

De mens centraal

Bij Kamiano is de arme in de eerste plaats een mens. Een mens is immers veel meer dan de som van zijn problemen. Elke bezoeker is bij naam gekend. Het respect dat ze vaak missen in de maatschappij door hun ziekte of handicap, werkloosheid, verslaving, dakloosheid, gevangenisverleden of vereenzaming herontdekken ze in Kamiano.

We werken eigenlijk zoals vaders en moeders: je laat niet los. Het is vaak zo dat iemand die 'uitgeprobeerd' was, na jàren toch de moed terugvindt
Pascale Bemelmans, Coördinator Kamiano in Antwerpen

Meer Projecten

MadMusée
Kamiano
Habbekrats