Geschiedenis

De geschiedenis van Duvel Moortgat is er een van respect voor traditie en familiewaarden. Vandaag waakt de vierde generatie van de familie Moortgat over de erfenis van stichter Jan-Leonard Moortgat en zijn twee zonen Albert en Victor.

Juni 1999: introductie op de Brusselse Euronextbeurs

In 1999 is de voormalige familieboerderij-brouwerij uitgegroeid tot één van de belangrijkste Belgische brouwerijgroepen. Om de groei te versnellen en de continuïteit van de onderneming te verzekeren volgt de beursgang op de Brusselse Euronext-beurs. Sinds juni 2002 maakt Duvel Moortgat er deel uit van het NextPrime segment, dat ondernemingen uit traditionele economische sectoren vertegenwoordigt. Door deelname aan NextPrime verbindt Duvel Moortgat zich tot strikte regels betreffende liquiditeit en informatievoorziening. Zo kan Duvel Moortgat zijn beleggers een financiële transparantie garanderen die aansluit bij de strengste internationale eisen.

 

2001: Internationalisering Duvel Moortgat

De afgelopen jaren heeft Duvel Moortgat haar positie in Nederland verstevigd en in Frankrijk, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de fundamenten voor verdere groei gelegd. Duvel is en blijft het speerpunt van de exportinspanningen van de groep. Ook in de toekomst zal de groep actief op zoek gaan naar nieuwe exportmarkten.

Augustus 2001: Participatie van 50% in Tsjechische brouwerij Bernard

Als bakermat van het pilsbier en als land met de grootste consumptie van bier per hoofd (160 l/inwoner), vormt Tsjechië een interessante markt om Duvel Moortgats internationalisering verder te zetten. Duvel Moortgat is er immers van overtuigd dat mature pilsmarkten het meeste potentieel hebben voor de groei van speciaalbieren. Bovendien is het land een geschikte uitvalsbasis naar Centraal-Europa. Duvel Moortgat vond een geschikte partner in de Tsjechische brouwerij Bernard, een belangrijke nichespeler op het vlak van premium pilsbieren. Dankzij de uitwisseling van knowhow en ervaring op productie- en marketingvlak positioneert Bernard zich nu steeds duidelijker als brouwerij van premium bieren. De Bernard-bieren zijn vandaag in de meeste winkels van de nationale supermarktketens en in een aantal belangrijke horecazaken aanwezig.

 

Januari 2003: 100% in Amerikaanse brouwerij Ommegang en de distributierechten Oostkust V.S

Wanneer anno 2003 meer en meer Amerikanen Belgische bieren ontdekken en waarderen, consolideert Duvel Moortgat haar aanwezigheid in de Verenigde staten. De groep trekt haar deelname in Belâme (Brewery Ommegang, Cooperstown) op tot 100%. Tevens neemt de groep de distributierechten van Duvel voor de Oostkust van Vanberg & Dewulf over. Tegelijk start een lokaal Amerikaans sales en distributieteam. Met Duvel Moortgat USA Ltd. is de groep aanwezig in 45 staten. Brewery Belâme is vooral bekend van de speciaalbieren Ommegang, Ommegang Witte, Hennepin, Rare Vos en Three Philosophers: Amerikaanse artisanale speciaalbieren van hoge gisting, maar wel in de beste Belgische traditie gebrouwen. Daarmee opereert de groep in de twee meest dynamische biersegmenten van de V.S: de importmarkt van Belgische speciaalbieren én plaatselijke artisanale bieren.