
Duvel is het vlaggenschip van de brouwerij, het resultaat van tientallen jaren brouwen met passie en oog voor kwaliteit. Dit uitzonderlijk speciaalbier heeft een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter.
Het unieke brouwproces dat 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een bijzondere smaak. Duvel krijgt een typische bitterheid door verschillende aromatische Sloveense en Tsjechische hopsoorten. Die exclusieve hoppen staan bekend om hun hoge kwaliteit. De oorspronkelijke giststam haalde Victor Moortgat in de jaren 20 zelf in Schotland. Die gist gebruiken we vandaag nog steeds.
Onze brouwers zetten ook hun ervaring, hun vakmanschap en top-ingrediënten in om in Puurs de bieren Vedett, Bel Pils en Maredsous te brouwen

You can be a Vedett yourself, right?
Onze brouwmeesters gebruiken ook hun ervaring, hun vakmanschap én heerlijke ingrediënten om in de Duvel-Moortgat brouwerij in Puurs onze lefgozer Vedett te brouwen. Een betere garantie op een top-premiumpils, met een eigen(zinnig) karakter en volmondig veel smaak, kun je niet hebben.

Maredsous-bieren worden nog steeds gebrouwen volgens het authentieke recept van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in België.
De abdij ligt in de Belgische Ardennen, ten zuiden van de stad Namen, naast het pittoreske dorpje Denée. In de abdij van Maredsous leven, bidden en werken 33 monniken volgens de Regel van de Heilige Benedictus. Deze traditie stamt uit de 6e eeuw.
Toewijding en gastvrijheid zijn de belangrijkste waarden in de abdij van Maredsous. De bibliotheek, die meer dan 400.000 titels bevat, waarvan sommige meer dan 1.000 jaar oud zijn, en het bezoekerscentrum St.- Joseph belichamen deze benedictijner waarden, die zonder enige betwisting bijdragen tot de authentieke smaak van de abdijbieren van Maredsous. Een belangrijk deel van de verkoopsopbrengsten gaat naar goede doelen.

Brouwerij Achouffe in het groene hart van de Belgische Ardennen, brouwt kwalitatieve speciaalbieren.
De geschiedenis startte aan het einde van de jaren zeventig, toen twee schoonbroers, Pierre Gobron en Chris Bauweraerts, beslisten om een eigen bier te maken, in hun eigen brouwerij. Met het weinige geld waarover ze op dat ogenblik beschikten, begon wat de fans de “Chouffe story” noemen. Op 27 augustus 1982 was het eerste brouwsel klaar: 49 liter.
Wat voor de stichters begon als een hobby, kende al vlug zo'n uitbreiding dat de schoonbroers, eerst de ene en dan de andere, beslisten zich voltijds aan de brouwerij te wijden.
Ook de kabouters van Achouffe wilden al vlug andere horizonten ontdekken. Hun Nederlandse neefjes waren de eersten om hen met open armen te verwelkomen.
Ondertussen zijn in meer dan 40 landen wereldwijd Achouffebieren verkrijgbaar.

Leven in de brouwerij? Yes! De bieren De Koninck ontstaan al sinds 1833 in onze Stadsbrouwerij. En nu wagen we ons met volle goesting aan nieuwe avonturen.
Het resultaat? Een bijzonder bruisende bedoening. Zo tappen we tegenwoordig ook uit een ander vaatje, door volop te experimenteren met verrassende bieren.
Bovendien zetten we de deuren van onze vernieuwde site met plezier open. Onze interactieve brouwerijtoer dompelt je volledig onder in onze wereld. Dorst gekregen? De Stadsbrouwerij is meer dan eens de locatie voor heerlijke events. En we krijgen nog meer goed volk over de vloer, met rasechte smaakmakers die van de Stadsbrouwerij hun uitvalsbasis maken.

Een bezoek aan brouwerij Liefmans brengt je in andere sferen. Proef er uitgebreid de verschillende Liefmansbieren en snuif tegelijk de sfeer van dit uniek Belgisch bierpatrimonium op
Alleen in Oudenaarde vind je de microflora die van Liefmans zo’n uniek bier maakt. Jaren geleden telde de stad wel 20 brouwerijen. Oudenaarde is al eeuwen de aangewezen plaats voor fruitig bier. Nergens anders ter wereld vind je de 'goede lucht' om heerlijke Liefmans te maken. Liefmans is ook de plaats waar Rosa Merckx als eerste vrouwelijke brouwmeester in België aan de slag ging.
De oude brouwerij is intussen grotendeels opgeknapt, zodat je in een hedendaags creatieve omgeving ontdekt hoe intensief brouwen eigenlijk is. Bij mooi weer kan je op de terrasjes langs de oever van de Schelde uitgebreid proeven van het nieuwste fruitbier. Waar wacht je nog op?

Brewery Ommegang Ltd. brouwt speciaalbieren in authentieke Belgische stijl. De hoofdmerken Hennepin, Abbey Ale, Witte, Rare Vos en Three Philosophers zijn hogegistingsbieren met hergisting op de fles, een procédé dat verfijnd werd in nauwe samenwerking met Duvel Moortgat.
Abbey Ale, een bier in onvervalste abdijstijl, heeft een diepbruine kleur en staat bekend voor zijn complexe, fruitige aroma’s met gelaagde zoetheid (honing, karamel en toffee), aangevuld met een vleugje zoethout en chocolade. De hoppige Hennepin, in de beste traditie van de Belgische Saisons-bieren, heeft een delicate pareling en een zacht mondgevoel.
Rare Vos is bloemig, fruitig, met een romige kraag. Karamelmout met droge fruitige en kruidige elementen geven de geraffineerde smaak en evenwicht en de smeuïge afdronk. In Three Philosophers versmelt de geest van de Belgische kriek met de rijke traditie van hogegistingsbieren. Ommegang gebruikt Belgische mout en dezelfde hoppen. (Saaz en Styrie)

De Boulevard Brewing Company werd in 1989 opgericht in Kansas City en groeide uit tot de belangrijkste brouwer voor speciaalbieren in de Midwest.
Boulevard produceert frisse en smaakvolle bieren met de fijnste traditionele ingrediënten. De brouwerij maakt hiervoor gebruik van de beste procedés uit zowel oude als nieuwe brouwtechnieken.
De Boulevardbieren zijn gekend voor hun volle smaak, typische karakter en ongeëvenaarde kwaliteit. Ze zijn op dit moment overal in de Midwest verkrijgbaar, en daarnaast nog in enkele andere zorgvuldig gekozen markten in de VS. Het Unfiltered Wheat Beer, dat goud won bij het Great American Beer Festival, blijft het meest populaire Boulevardbier. Dit vlot drinkende witbier “American-style” is tevens het meest verkochte craft beer (speciaalbier) in the Midwest.

De eerste kiemen voor de Firestone Walker Brewing Company werden gelegd toen twee schoonbroers in een discussie verwikkeld raakten over lekker bier. De discussie escaleerde en al snel vatten ze het plan op om hun eigen bier te brouwen. In 1996 kreeg hun plan concreet vorm. Vandaag kruipt het bier nog altijd waar het niet gaan kan, hier aan de centrale kust van Californië, waar we dit jaar de 20ste verjaardag van de brouwerij vieren en waar Adam Firestone en David Walker elkaar nog steeds de loef proberen af te steken, in een niet aflatend streven naar topkwaliteit.

Onze Tsjechische partner Brouwerij Bernard is een belangrijke nichespeler op het vlak van premium pilsbieren. Tsjechië is bovendien een interessante markt om internationalisering verder te zetten.
Duvel Moortgat is er immers van overtuigd dat mature pilsmarkten veel potentieel hebben voor de groei van speciaalbieren. Bovendien is het land een geschikte uitvalsbasis naar Centraal-Europa. Dankzij de uitwisseling van kennis en ervaring op productie- en marketingvlak, positioneert Bernard zich nu steeds duidelijker als brouwerij van premium bieren. De Bernard-bieren zijn vandaag in de meeste winkels van de nationale supermarktketens en in een aantal belangrijke horecazaken verkrijgbaar.

Als authentiek volmout pilsbier behoort Bel Pils tot de top in zijn categorie. Deze pils wordt gebrouwen naar beste Tsjechische traditie. Een zeer verfrissend en dorstlessend bier dat gebrouwen is met de fijnste hopsoort die Europa ons te bieden heeft: Saaz-Saaz. Het gematigde alcoholpercentage 5%, de fijne CO2 pareling en de elegante bitterheid zorgen voor een prima doordrinkbaarheid en een loepzuivere afdronk.

De Nederlandse partner Brouwerij ‘t IJ staat al meer dan dertig jaar voor karakteristiek Amsterdams speciaalbier. Een unicum in de stad waar de pilsbrouwers zo lang alleen heersten. Het begon in een voormalig badhuis, pal onder de grootste houten windmolen van Nederland. Daar werd in de begindagen geëxperimenteerd met op Belgische leest geschoeide bieren. Gewoon met Amsterdams leidingwater. Dat levert al jaren bijzonder veel smaak op.
Van een kleinschalig initiatief met een dubbel en tripel in de Belgische traditie, groeide Brouwerij ’t IJ tot een moderne brouwerij met een breed smakenpalet. Intussen kennen mensen tot ver buiten Amsterdam hun bieren. Publiekslievelingen zijn al jaren hun fruitige tripel, Zatte, frisse witbier, IJwit, en bloemige I.P.A. Zowel in deze als in alle andere bieren van ’t IJ proef je altijd een vleugje Amsterdamse eigenzinnigheid.
Zelf een keer in Amsterdam? Vergeet dan niet hun vermaarde proeflokaal te bezoeken.

Onze Italiaanse partner Birrificio del Ducato is een artisanale brouwerij gevestigd te Soragna, in de buurt van Parma.
De brouwerij is in 2007 opgestart door twee vennoten, Giovanni Campari – de brouwer van het duo– en Manuel Piccoli, en kreeg in de voorbije jaren bijna 100 nationale en internationale awards : 40 keer goud, 28 keer zilver en 24 keer brons.
Ze werd onder meer bekroond in 2010 en 2011 als «Italiaanse brouwerij van het jaar ».
Birrificio del Ducato brouwt een grote variëteit aan bieren. Het meest bekende bier is Via Emilia: een Keller-pils.