Geschiedenis

De geschiedenis van Duvel Moortgat is er een van respect voor traditie en familiewaarden. Vandaag waakt de vierde generatie van de familie Moortgat over de erfenis van stichter Jan-Leonard Moortgat en zijn twee zonen Albert en Victor.

September 2006: Bieren van Brasserie d’Achouffe vervolledigen het assortiment

Brasserie d’Achouffe brouwt, bottelt en commercialiseert verschillende speciaalbieren, waarvan het blonde La Chouffe en het donkere Mc Chouffe in de typische 75 cl-fles de bekendste zijn. De Ardeense brouwerij werd in september 2006 door Duvel Moortgat overgenomen.

Juni 2008: Portfolio breidt uit met Liefmans

Op 24 juni nam Duvel Moortgat de activiteiten van de failliete vennootschappen Brouwerij Liefmans n.v. en Liefmans Breweries n.v. uit Oudenaarde over. Daarmee verwierf het een groot deel van de activa van de failliete vennootschappen, waaronder het volledige machinepark, alle merken en recepturen.

Augustus 2010: Overname groep Brouwerij De Koninck

Op 5 augustus 2010 werden alle aandelen van de groep Brouwerij De Koninck verworven. Brouwerij De Koninck brouwt en commercialiseert onder meer het sterke merk ‘Bolleke Koninck’. De groep omvat de vennootschappen Brouwerij De Koninck nv, Padeko nv, Konifi nv, Gildenhuis Wilrijk nv, Brouwerij De Valk nv en Verlinden-Peeraer nv.

Januari 2011: Michel Moortgat Manager van het Jaar

Michel Moortgat wordt verkozen tot Manager van het Jaar 2010.
Uit het Trends juryrapport: "De jury hecht veel belang aan het duurzame karakter van de kandidaten. Michel Moortgat beantwoordt perfect aan dit profiel", motiveert de voorzitter de keuze. En verder: "Duvel Moortgat toonde zich heel crisisbestendig. Het bedrijf dankt deze prestaties aan de strategie om sterke merken uit te bouwen. Kwaliteit primeert boven volume."
 

November 2011: Lid van de Belgian Family Brewers

De vereniging van Belgian Family Brewers groeit verder en verwelkomt haar nieuwe lid: brouwerij Duvel Moortgat. Het BFB-label is een titel, met trots gedragen door 22 Belgische brouwerijen die tot op vandaag in familiale handen zijn. Deze families, die al generaties passioneel met bierbrouwen bezig zijn en samen 3500 jaar ervaring hebben, verdedigen het unieke karakter van de Belgische bieren sinds juni 1999.

Maart 2013: Duvel Moortgat verlaat de beurs

De familiale aandeelhouders willen de langetermijnstrategie laten primeren en verlaten de Euronext Brussel. Het aandeel noteerde er sinds juni 1999.

Januari 2014: Welkom aan Boulevard Brewing C°

Het mooie gamma Duvel Moortgat-bieren wordt verder verrijkt met de speciaalbieren van de Boulevard Brewing Company uit Kansas City, V.S

 

 

Juli 2015: Intro van Firestone Walker brewery (Californië)

Duvel Moortgat wordt aandeelhouder van Firestone Walker Brewing Company uit Paso Robles, Californië. Firestone Walker is de 16e grootste craft bier brouwerij van de Verenigde Staten en de 4e grootste van Californië. De brouwerij zal naar verwachting meer dan 320.000 hectoliter brouwen in 2015.

 

September 2015: Brouwerij 't IJ uit Amsterdam en Duvel Moortgat gaan samenwerken

Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam brouwt sinds 1985 ambachtelijke bieren en is de afgelopen jaren flink gegroeid door de toenemende vraag uit de Nederlandse horeca en detailhandel. ’t IJ wil aan deze groeiende vraag blijven voldoen zonder daarbij zijn Amsterdamse karakter te verliezen. Om de snelle groei te ondersteunen heeft de brouwerij ervoor gekozen om met een sterke partner in zee te gaan. Volgens de Amsterdamse bierbrouwer kan Duvel ’t IJ veel ondersteuning bieden op het gebied van brouwtechniek en distributie.